Hvordan fungerer Ativan (Lorazepam)?

Hvordan fungerer Ativan (Lorazepam)?

Ativan (Lorazepam) er et vanlig stoff som brukes til behandling av panikklidelse og andre angstforhold. Det er en type benzodiazepin, en klasse med narkotika som noen ganger kalles beroligende eller beroligende på grunn av deres beroligende og avslappende effekt på kroppen. Andre vanlige benzodiazepiner inkluderer Xanax (Alprazolam), Klonopin (Clonazepam) og Valium (Diazepam).

Mens Ativan vanligvis brukes til å behandle generalisert angstsyndrom og panikklidelse, er det ofte foreskrevet å behandle andre sykdommer. For eksempel, noen leger foreskriver Ativan for bipolar lidelse, alkoholpauser, for å hindre kvalme og oppkast under kjemoterapi og for søvnløshet.

Du kan kjøpe Ativan (Lorazepam) i vårt nettapotek uten resept

 

Hur fungerar Ativan Lorazepam

Hvordan Ativan behandler panikklidelse

Neurotransmittere i hjernen, kjent som gamma-amino-butteriske reseptorer (GABA), er delvis ansvarlige for å regulere søvn og følelser av avslapning og angst. Ativan opererer på disse reseptorene for å senke sentralnervesystemet (CNS), noe som reduserer overskytende agitasjon og spenning i hjernen, som induserer en beroligende og avslappende effekt.

Ved å trykke på CNS, kan Ativan også redusere intensiteten av angst og panikkanfall. Ativan jobber raskt, noe som gjør det til en effektiv løsning for midlertidig å håndtere panikk symptomer. Legemidlet går inn i systemet ditt relativt raskt og varer noen timer.

Dette betyr at Ativan kanskje må tas noen ganger om dagen for å kontrollere angst og andre symptomer. For noen må Ativan tas i flere uker før de opplever fordelene.

Bivirkninger av Ativan

Noen av de vanligste bivirkningene av Ativan inkluderer:

Tåkesyn
Forstoppelse
Svimmelhet og svimmelhet
Døsighet
Tørr mun.
Hodepine
Halsbrann
Mangel på koordinering eller unsteadiness
Tap av interesse for sex
Kvalme

Hvis disse bivirkningene fortsetter eller øker i alvorlighetsgraden, kontakt legen din.

Noen alvorlige bivirkninger er også mulige hvis du tar Ativan. Disse inkluderer mentale og humørendringer, hallusinasjoner, selvmordstanker, vanskeligheter med å gå og respiratoriske problemer. Hvis du opplever noen av disse symptomene, kontakt legen din umiddelbart.

Ativan og misbruk

Som alle benzodiazepiner er Ativan klassifisert som et kontrollert stoff, noe som betyr at dens besittelse og bruk er regulert av regjeringen. Ativan har potensialet til å bli misbrukt, noe som fører til fysisk eller psykisk avhengighet. Typiske abstinenssymptomer inkluderer søvnforstyrrelser, irritabilitet, økt nervøsitet og muskelkramper.

Legen din er sannsynlig å diskutere strategier for å minimere risikoen for misbruk. Prøv aldri å stoppe medisinen på egen hånd. Hvis du bestemmer deg for å avbryte oppskriften, vil din ordinære lege hjelpe deg med å gradvis redusere dosen din.

Ytterligere forholdsregler for å ta Ativan

Forsiktighet bør utvises dersom du tidligere har hatt noen medisinske forhold. Før du tar Ativan, kontakt legen din dersom du har blitt diagnostisert med disse eller andre medisinske tilstandene:

Depresjon
Narkotika eller alkoholavhengighet
Glaukom
Leversykdom.
Lungesykdom
Søvnapné

Ativan narkotika interaksjoner
Ativan senker sentralnervesystemet (CNS). Alkohol og noen medisiner som har en lignende effekt på CNS, bør unngås. Pass på at legen din er oppdatert på alle dine nåværende reseptbelagte og ikke-reseptbelagte legemidler.

Døsighet og svimmelhet
Å føle seg trøtt og svimlende er vanlige bivirkninger av Ativan. Før du er vant til hvordan dette stoffet påvirker deg, bør du være forsiktig når du kjører eller utfører annen informasjon som krever full oppmerksomhet og konsentrasjon.

Graviditet og sykepleie
Det er mulig at Ativan overføres til et barn under graviditet eller amming. Snakk med legen din om risikoen for å bruke Ativan under graviditet eller amme.

Eldre voksne tar Ativan
Bivirkningene av Ativan er ofte mer merkbare hos eldre voksne. For å begrense disse effektene, må legen din trenge å justere dosen din. Denne informasjonen er ment å gi en generell oversikt over bruken av Ativan ved panikkforstyrrelser. Eventuelle spørsmål eller bekymringer du har hvis oppskriften din skal kontaktes med legen din eller apoteket.

 

Gratis frakt over hele verden

På alle bestillinger over € 200

Leveringsgaranti

Vi sender om bestillingen din hvis den er ufullstendig / ikke ankommer

Trusted levering selskap

Dine produkter leveres via internasjonal registrert post

100% sikker utsjekking

PayPal / MasterCard / Visa